Temps que torna a la calma

153

Jornada molt inestable ahir. Ja de matinada ens va creuar una lína de tempestes a gran velocitat, vàrem tenir una pausa a migdia i primera hora de la tarda, (tot i així es va mantindre un ambient fresc i ennuvolat) pels volts de les 18:00h una potent tempesta que es va desplaçar de nord-oest a sud-est va afectar gran part de la comarca, amb fortes ratxes de vent, molt aparell elèctric i calamarsa a molt punts, com van ser: El Serrat de Castellnou, Santpedor, Sant Fruitós…i va deixar registres d’entre 10 i 20mm amb intensitats molt elevades de precipitació.

Alguns dels registres més destacables van ser els següents: Cardona 30mm, Sant Fruitós 20mm, El Serrat de Castellnou i Santpedor 18mm, Súria 15.5mm i Sallent 12mm.

Avui ens hem llevat amb bancs de boira força espessos i un ambient molt fresc, amb temperatures d’entre 8 i 10ºC. De cara a migdia i a la tarda esperem un dia molt assolellat, i amb unes temperatures màximes que pujaran de l’ordre de 2 a 4ºC respecte a ahir.

Sembla que tindrem un cap de setmana amb alguns intervals de núvols, amb ambient fresc pel matí, amb temperatures mínimes d’entre 8 i 11ºC, i suau a la tarda, amb valors que oscil·laran entre els 21 i els 23ºC de màxima, baixant clarament diumenge. Per la setmana que ve esperem temperatures més baixes, tan mínimes com màximes. Amb un ambient de plena tardor, però en principi sense pluges a la vista.

Foto: dia tempestuós i inestable ahir, llampegada de matinada des del Serrat de Castellnou.