Comencem el dia amb boires i núvols baixos arreu excepte a punts elevats de muntanya. El dia serà gris fins al migdia i tarda. Amb tot, no ha glaçat i les temperatures mínimes són fresques i similars a les que teníem ahir. A més, al migdia les màximes seran també semblants, si bé allà on surti el sol pujaran més.
Continuem també amb la pols en suspensió del Sàhara, on s’ha analitzat i s’han trobat traces de radioactivitat de Cs-137. La hipòtesis més probable són les proves nuclears que van fer els francesos a la seva antiga colònia d’Algèria als anys 60. Tot i això, les dosis són relativament baixes i en principi no representen toxicitat ni un problema per a la salut.

Dijous serà més fresc a primera hora del matí perquè poden tornar les glaçades. Les boires i els núvols tornaran a ser presents, sobretot a punts enclotats i de la depressió central. A la resta, el sol serà protagonista de bon matí, tot i que al migdia i tarda creixeran nuvolades a sectors del Prepirineu Solsoní i zones del Moianès. A més, no descartem algun ruixat molt local i feble en algun d’aquests sectors, amb cota de neu d’uns 1800 metres.

De cara als pròxims dies l’arribada d’una pertorbació aquest divendres ens aportaria masses d’aire que farien neteja d’aquesta atmosfera bruta i contaminada per la pols en suspensió. Haurem de segui amb atenció quina és l’evolució d’aquest possible canvi de temps a finals de setmana.