Temps assolellat i temperatures diürnes amunt

145

Després d’un cap de setmana insegur amb xàfecs i calamarsades a l’est de la comarca el temps torna a la calma. Els xàfecs de dissabte varen anar acompanyats de calamarsades a l’est de la comarca i també al Moianès. La pluja no va arribar a caure a molts punts del centre i oest de la comarca. Ahir es va repetir la jugada, i els xàfecs acompanyats de tempesta van afectar novament localitats pròximes o a l’est del riu Llobregat. A Sant Vicenç de Castellet entre dissabte i diumenge s’hi van acumular 21mm.

Les temperatures mínimes han estat força fresques aquest matí, amb valors entre els 2 i els 4ºC al Pla de Bages. La mínima més baixa l’ha marcat Sallent amb 1.5ºC. El cel es mantindrà net de núvols avui amb unes temperatures a primera hora de la tarda que es situaran entre els 19 i els 21ºC.

De cara a demà les temperatures a primera hora del matí seran semblants o una mica més altes. Els núvols de tipus alt poden enteranyinar el cel. A la tarda els núvols poden créixer amb força cap al Berguedà i Osona. Cap al vespre alguna gotellada poc important pot caure cap al nord de la comarca.

Foto: tempesta ahir a la tarda cap a l’est de la comarca. Foto presa des del Serrat de Castellnou mirant cap a la Serra de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac. Santpedor en primer pla.