Temps anticiclònic els pròxims dies, també per Nadal i Sant Esteve

262

Deixem enrere el temps ennuvolat amb plugims i vent de gregal, i encetem un dies que seran anticiclònics, amb algunes boires matinals i una marcada inversió tèrmica*.

Aquest matí ha estat moderadament fred, sense estridències: Súria -0.7ºC, Sallent -0.7ºC, Sant Fruitós de Bages 0.0ºC, Santpedor 1ºC i 2.5ºC al Serrat de Castellnou (a causa de la inversió tèrmica).

Esperem un dia assolellat per avui, amb alguns núvols alts i prims que poden enteranyinar el cel, les temperatures màximes rondaran els 12 a 14ºC. Per demà esperem un matí una mica més fred, les mínimes es situaran entre els -2ºC i els 0ºC a bona part del Bages, algun banc de boira es pot formar al Pla, però s’esvairà ràpidament, quedant un dia assolellat i amb temperatures al migdia entre els 10 i els 12ºC.

Foto: Núvols mitgencs des del Mirador de Montserrat, uns dies enrere.

* Temperatures més fredes als fondos i al Pla de Bages, i temperatures més altes a indrets elevats, en el cas de la nostra comarca a partir dels 350-400m d’alçada sobre el nivell del mar. Es dóna en condicions anticiclòniques i de calma.