Temps anticiclònic i fred per cap d’any

115

Matins força freds els que estem vivint aquests últims dies. Avui de nou les temperatures mínimes han baixat amb ganes: Súria -4.5ºC, Sallent -4.0ºC, Fals -3.5ºC, Sant Fruitós -3.0ºC, el Serrat de Castellnou i Santpedor -2ºC i -1.5ºC al centre de Manresa. Esperem un dia molt assolellat, amb alguns núvols al cel poc destacables, de tipus alt i mitgenc. La temperatura al migdia amb prou feines arribarà als 10ºC a gran part de la comarca.

Per demà divendres dia de cap d’any esperem novament un matí fred, amb glaçades generals al Bages i com a novetat respecte avui destacarem que pot aparèixer algun banc de boira espès a primera hora del matí, que es pot mantenir fins a mig matí o migdia com a molt, mantenint l’ambient gèlid al Pla de Bages. De nou, la temperatura al migdia es mourà entre els 8 i els 10ºC. El sol dominarà de cara a la tarda i esperem que quan marxi el sol el termòmetre experimentarà una brusca baixada, i pels volts de l’hora de sopar marcarà valors negatius a molts indrets. Per tan, cap d’any força fred, caldrà abrigar-nos.

Foto: un petit bocí de la Via làctia, des de a prop de la torre de Castellnou o torre del Moro (Castellnou de Bages) aquest dimarts.