Temporal de pluja

187

Comencem una setmana que estarà marcada per la pluja fins dimecres. A partir de dijous s’obriran moltes clarianes i pujarà la temperatura. Abans, però, tenim al endavant 48 hores de precipitacions que seran més continuades i abundants de cara a demà.

Aquesta tarda es mantindrà el cel tapat amb risc d’alguns plugims poc importants i el gruix del temporal començarà a arribar a últimes hores del dia. Durant la nit i la matinada ja plourà amb ganes i demà serà un dimarts passat per aigua amb ruixats que, localment, descarregaran amb intensitat i aniran acompanyats de tempesta, sobretot entre el migdia i la tarda. El vent també es deixarà sentir amb alguns cops forts i l’ambient serà més fresc, amb temperatures al voltant dels 15ºC.

Les pluges continuaran dimecres, tot i que de manera més intermitent, i al final de tot l’episodi se superaran àmpliament els 100 mm a molts punts de la comarca. Des de dissabte que va començar a ploure fins aquest migdia ja s’han recollit prop de 50 mm a Manresa, Monistrol de Montserrat, Marganell i Sant Salvador de Guardiola.

Per tot plegat, hi ha avisos d’acumulació de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya i Protecció Civil manté activat el pla INUNCAT davant la possibilitat que es produeixin algunes inundacions, i també crescudes importants dels rius i rieres.