“El Temperi”, un dels actes a destacar de La Fumera 2016

193

La Fumera, amb el seu programa ple d’activitats que se celebraran del 7 al 12 de setembre, arriba amb més força que l’any passat i és que aquesta ja serà la 3a edició. L’Eix central de La Fumera és la divisió del poble en tres colles: la Bòbila, la Fàbrica Vella i les Culleres, que van ser les tres fàbriques més importants del poble.

Hi ha actes de la Festa Major Alternativa del poble que no falten, com és per exemple el Temperi. Aquest és un dels actes més esperats per tots els vilatans i se celebrarà el divendres dia 9 a la una del migdia amb el dinar, cada colla a la seva plaça, i acabarà a dos quarts de vuit del vespre (19:30 h). El Temperi és una activitat on cada colla es reuneix a la seva respectiva plaça i es duu a terme el dinar. Seguidament, amb la llista negre, s’agafa paper i boli i s’escriuran 30 coses que l’altre equip haurà de portar en el recompte. Un cop es tenen totes les coses, a les sis de la tarda arriba el moment en què les colles fan una gimcana pel poble i es van enfrontant entre elles. Una de les membres de La Fumera, Aura Ribera ens explica en què consisteix “el temperi”.

Les colles, l’eix central de la festa, tenen un acte a destacar com “el joc de colles”. Aquest acte es durà a terme el dijous dia 8 a dos quarts d’onze del vespre (22:30 h). El programa de la Fumera ho defineix com “proves, cançons, jocs acústica i cooperació. Aconseguirem combatre el patró que ens fa la vida impossible?”, Aura Ribera ens ho explica amb detall.

Totes les altres activitats de La Fumera les podeu consultar aquí