Temperatures tocant sostre avui, canvi de temps per divendres

121

Les temperatures estan sent molt altes aquests dies a causa del vent de ponent reescalfat que està afectant tota la façana mediterrània de la península. Avui ens hem llevat amb mínimes molt dispars, a Sallent la mínima ha estat de 1º C però per contra a Fals el mercuri no ha baixat dels 9º C a causa del vent reescalfat que ha bufat durant tota la matinada. Santpedor i Manresa han marcat 5º C però al Serrat de Castellnou el vent també ha bufat amb ganes i no ha baixat dels 7.5º C. Avui encara podem tenir vent de ponent i mestral però de cara al vespre anirà clarament a menys i les temperatures mínimes de demà seran clarament més baixes excepte als llocs on avui ja ha parat. Les màximes baixaran respecte avui, situant-se entre els 12 i els 14º C i podem tenir alguns núvols alts i boires altes de bon matí.

A partir de demà les temperatures aniran baixant progressivament, dia a dia, i sembla que de cara a divendres podem tenir un canvi de temps important amb alguns xàfecs i temperatures clarament més fredes de cara al cap de setmana.

Foto: núvols de vent ahir des del Serrat de Castellnou. Altocúmuls lenticulars formats a sota-vent del Pirineu i Prepirineu