Temperatures amunt

93

Hem passat un cap de setmana amb temperatures molt per sota del que tocaria per una segona quinzena de juny. Algunes màximes dissabte fins i tot no vàren pujar dels 20 o 21ºC. Tot això ja és història, i de fet, ja diumenge les temperatures van experimentar una pujada important. Ahir moltes màximes es van acostar o van superar els 30ºC, i de fet avui encara han pujat una mica més, alguns exemples: 33.5ºC a Artés i al Pont de Vilomara, 33ºC a Súria, 32.5ºC a Santpedor, 32ºC a Sallent, 31.5ºC a Manresa i 31ºC al Serrat de Castellnou. Això és degut a una primera visita de la dorsal africana, una massa d’aire molt més càlida que la que ens va afectar durant el cap de setmana.

Aquest ambient càlid ens acompanyarà també durant la jornada de demà (fins i tot les temperatures podrien pujar una mica més) amb alguns núvols prims que enterenyinaran el cel a estones.

Sembla que de cara al dia de la Revetlla el temps continuarà estable, amb unes temperatures que encara pujaran més de cara al dia de Sant Joan. Ho anirem seguint.

Foto: “Sortida amb globus” foto presa des de Santpedor