Avui hem tingut un dia increïblement suau per trobar-nos al mes de febrer. Després d’unes temperatures a primera hora del matí pròximes als 0ºC en alguns punts, la temperatura a partir de migdia s’ha disparat. Alguns exemples de la suavitat d’avui: Manresa 21ºC, Santpedor 20ºC, Sallent 19ºC i 18.5ºC al Serrat de Castellnou. Els núvols alts estan fent acte de presència aquesta tarda, però tan sols enteranyinen el cel.

De cara a demà esperem temperatures matinals un parell de graus més altes que avui, i de nou de cara a la tarda valors de 20ºC sovintejaran al Pla de Bages. Els núvols aniran a més sobretot a partir de migdia i a la tarda el cel pot quedar força cobert, però no arribarà a ploure. Demà percebrem un cel de color ocre a causa de l’arribada de pols en suspensió en capes mitjanes i altes de l’atmosfera.

De cara a divendres les temperatures baixaran clarament, en especial les màximes. El termòmetre podria quedar frenat per sota dels 15ºC a primera hora de la tarda.

Foto: els ametllers comencen a florir amb força com a conseqüència d’un febrer molt temperat i amb poques glaçades, com mostra aquesta foto presa avui des d’Algerri (Lleida).