Temperatures amunt, dimecres i dijous xàfecs i baixada novament del mercuri

153

Bona tarda, avui les temperatures s’han decidit a pujar amb ganes respecte a aquest cap de setmana i les màximes s’estan situant entre els 30 i els 32ºC a la comarca (Artés a assolit els 33ºC). El temps assolellat predomina i el vent de component sud bufa feblement. De cara a demà les temperatures mínimes es mouran entre els 15 i els 17ºC en general i el cel es mostrarà força tapat de núvols alts i mitjans, no esperem pluja i sí una sensació acusada de xafogor a causa de la nuvolositat i les temperatures per sobre dels 30ºC entre el migdia i la tarda (màximes d’entre 31 i 33ºC en general, puntualment 34ºC al Pla de Bages) i de cara al vespre la marinada es deixarà sentir al centre de la comarca.

Dimecres el temps vol complicar-se, un embossament d’aire fred en alçada farà que les nuvolades creixin amb força a la tarda amb una més que possible tongada de xàfecs i tempestes entre les 17:00 i les 20:00 de la tarda. Les temperatures ja no pujaran tant i dijous el temps molt insegur amb xàfecs també ens acompanyarà, sobretot de cara la tarda novament. Ho seguirem!

Foto: Vistes del Pla de Bages des de l’extrem nord del municipi de Santpedor, límit amb el de Castellnou de Bages i Sallent. Agost 2018