Temperatures a l’alça, onada de calor per la setmana vinent

142

Venim de dues matinades força fresques. Avui de nou les mínimes han baixat de valent, alguns registres: Cardona-Pinallet 8.5ºC, Súria 10ºC, Sallent 11ºC, El Serrat de Castellnou 12ºC, Fals 13ºC i Manresa 15ºC. La tarda està trancorrent molt estable, amb molt de sol i ben pocs núvols al cel. De nou les màximes s’acostaran als 30ºC als punts més càlids, però avui novament no hi arribaran.

Esperem un cap de setmana assolellat i amb temperatures cada dia una mica més altes, tan les màximes com les mínimes. De fet, esperem que les màximes es  situin entre els 30 i els 33ºC de manera general. De pluja no se’n veu per enlloc, malauradament.

Haurem d’estar atents a inicis de la setmana vinent ja que les temperatures es podran disparar a partir de dilluns. Temperatures màximes de 35ºC que ja podran sovintejar, i entre dimarts i dimecres (coïncidint amb una nova entrada d’aire d’origen subsaharià) el mercuri es pot situar entre els 36 i els 39ºC a molts punts.

Ho seguirem!

Foto: Des de Manresa, aquest dimecres. Altocúmuls al cel. Cel ben blau i net a causa de l’entrada d’aire més fresca que hem pogut gaudir aquesta setmana.

Aquesta gràfica extreta del model GFS (model de previsió americà) ens mostra les possibles variants de temperatura a 850hpa (aproximadament a uns 1500m d’alçada). Com es pot observar la pujada és molt clara i contundent a partir del pròxim dilluns. Entre dimecres i dijous fins i tot la mitjana es pot acostar o superar els 25ºC a aquella alçada. Això es pot traduïr amb valors de 38 o 39ºC als punts clàssics més càlids de la comarca.

manree