Tecnologia i gastronomia, principals novetats d’una ExpoBages-Ascensió que potencia la seva part més professional

169
Expo Bages al Passeig Pere III de Manresa FOTO_ LA XARXA
Expo Bages al Passeig Pere III de Manresa FOTO_ LA XARXA

L’Espai 4.0 i el Gastrosalut són les noves apostes per arribar a un públic jove, interessat en les noves tecnologies i l’alimentació saludable

La tecnologia i la gastronomia seran les principals novetats de l’ExpoBages-Ascensió 2019, que se celebrarà a Manresa del 17 al 19 de maig ocupant els principals carrers del centre de la ciutat. En el setè any des que es va traslladar del Palau Firal fins al centre de Manresa, s’han incorporat al programa de la fira noves propostes com l’Espai 4.0, una carpa on es donaran a conèixer novetats tecnològiques com els drons, la impressió 3D o els patinets elèctrics, i el Gastrosalut, un certamen dedicat a l’alimentació saludable. L’objectiu és oferir nous continguts que engresquin al públic més jove i interessat en les últimes tendències.

Enguany, la fira també potencia la seva vessant professional, amb dues jornades divendres al matí en què es reuniran professionals del sector turístic del territori, convocats per Bages Impuls i Bages Turisme, i del sector industrial, convocats pel programa Ocupació al Bages Industrial. Divendres a la tarda s’ha programat una sessió de networking per als expositors, amb l’objectiu que es coneguin entre ells i puguin explorar possibilitats de col·laboració i de negoci.

En aquesta edicio, ExpoBages-Ascensió comptarà amb 150 expositors i prop d’una setantena d’actes al carrer. Una extensa agenda d’activitats que faran que Manresa torni a viure un gran cap de setmana festiu i comercial. La fira tindrà com a eix central el Passeig Pere III i els carrers propers com Guimerà, Muralla del Carme i plaça Sant Domènec. D’altra banda, es revalida l’aposta pel Centre Històric amb activitats a la plana de l’Om i la plaça Major i la implicació dels comerciants del barri.

Indústria 4.0 a l’acte inaugural

Les innovacions tecnològiques seran també les protagonistes de l’acte inaugural de la fira, que tindrà lloc el dissabte a les 11 del matí a l’institut Lluís de Peguera. Durant l’acte, hi haurà una ponència de Xavier Pi Palomés, director del màster en Indústria 4.0 a la Universitat Politècnica de Catalunya i es lliurarà el premi Pollet d’Or a Frank Margenat, propietari i gerent del celler Oller del Mas. L’acte inaugural té confirmada l’assistència de la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta.

Sant Joan de Vilatorrada, municipi convidat

Amb la voluntat de potenciar el seu paper comarcal, l’ExpoBages-Ascensió torna a donar protagonisme a una població de la comarca. Sant Joan de Vilatorrada, municipi convidat d’enguany, portarà a la fira mostres de les seves principals festes i tradicions com la fira Embarrats, amb actuacions teatrals a l’estand durant tot el cap de setmana, o la festa major infantil, amb un espectacle de foc, música en directe i bestiari que es farà el dissabte al vespre a la plaça Europa. Durant els dies de fira també es podrà visitar a la sala la Plana de l’Om l’exposició “Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella, 1000 anys d’essència al Pla de Bages”.