L’Ateneu Ca La Teia compleix un any. L’edifici del carrer convent va ser ocupat (o alliberat, segons qui ho expliqui) a principis de maig de l’any passat per oferir alternatives culturals, d’oci i dinamitzar la vida associativa del poble. Ho celebren avui divendres 20 de maig amb un tast de cerveses acompanyat d’entrepà de botifarra a les 20h i un concert a partir de les 21:30h amb els Rastaflaires i La Zarigüella, grups formats per membres de Séptimo-A, Kòdul o Les Absentes. Qui vulgui podrà gaudir de tot plegat comprant un tiquet per 7 euros directament allà o a través del perfil de Facebook de l’Ateneu.

En aquest any de vida des de l’Ateneu de Ca La Teia s’han organitzat activitats de tot tipus: xerrades, tallers, concerts i formacions, a més d’obrir portes els divendres i dissabtes nits. Així han sorgit iniciatives com el “Curs de guitarra gratuït” i les emissions dels capítols de “Joc de Trons” de cada dilluns , o els recents creats “Curs de costura gratuït” i “Cor Femení”, que també donen vida a l’Ateneu entre setmana, igual que la cooperativa ecològica La Granera, que cada dimarts l’utilitza per repartir els seus productes.

L’Ateneu Ca La Teia es va començar a gestar l’any 2013 entre diversos col·lectius i entitats que van acabar per consensuar que feia falta un espai autogestionat i obert al poble. En no posar-se d’acord amb l’ajuntament, l’assemblea de l’Ateneu va decidir ocupar l’edifici abandonat de l’antiga botiga d’animals davant de l’Auditori Convent. Actualment, l’Assemblea de l’Ateneu està formada per un conjunt de persones a títol individual i les entitats i col·lectius La Granera, Les Gralleres, la Colla Bastonera Picarols de Santpedor, El Graner i l’Esplai GEPS, que es troben els diumenges per tal de gestionar l’espai. Altres entitats com els Castellers de Santpedor i els Bous de Foc (aquest dissabte) també han utilitzat l’espai.