Tast de cerveses, botifarra i concert per celebrar el 1er aniversari de l’Ateneu Ca La Teia

119

L’Ateneu Ca La Teia compleix un any. L’edifici del carrer convent va ser ocupat (o alliberat, segons qui ho expliqui) a principis de maig de l’any passat per oferir alternatives culturals, d’oci i dinamitzar la vida associativa del poble. Ho celebren avui divendres 20 de maig amb un tast de cerveses acompanyat d’entrepà de botifarra a les 20h i un concert a partir de les 21:30h amb els Rastaflaires i La Zarigüella, grups formats per membres de Séptimo-A, Kòdul o Les Absentes. Qui vulgui podrà gaudir de tot plegat comprant un tiquet per 7 euros directament allà o a través del perfil de Facebook de l’Ateneu.

En aquest any de vida des de l’Ateneu de Ca La Teia s’han organitzat activitats de tot tipus: xerrades, tallers, concerts i formacions, a més d’obrir portes els divendres i dissabtes nits. Així han sorgit iniciatives com el “Curs de guitarra gratuït” i les emissions dels capítols de “Joc de Trons” de cada dilluns , o els recents creats “Curs de costura gratuït” i “Cor Femení”, que també donen vida a l’Ateneu entre setmana, igual que la cooperativa ecològica La Granera, que cada dimarts l’utilitza per repartir els seus productes.

L’Ateneu Ca La Teia es va començar a gestar l’any 2013 entre diversos col·lectius i entitats que van acabar per consensuar que feia falta un espai autogestionat i obert al poble. En no posar-se d’acord amb l’ajuntament, l’assemblea de l’Ateneu va decidir ocupar l’edifici abandonat de l’antiga botiga d’animals davant de l’Auditori Convent. Actualment, l’Assemblea de l’Ateneu està formada per un conjunt de persones a títol individual i les entitats i col·lectius La Granera, Les Gralleres, la Colla Bastonera Picarols de Santpedor, El Graner i l’Esplai GEPS, que es troben els diumenges per tal de gestionar l’espai. Altres entitats com els Castellers de Santpedor i els Bous de Foc (aquest dissabte) també han utilitzat l’espai.