Tarda amb tempestes fortes

134
Dimecres passat per aigua / Fotografia: Ion Rodríguez
Dimecres passat per aigua / Fotografia: Ion Rodríguez

Després d’un matí tranquil i encara amb moltes de sol, les pròximes hores estaran marcades pels ruixats i les tempestes a moltes comarques, sobretot de la meitat nord del país. Seran xàfecs que, localment, descarregaran amb molta força i podran deixar molta aigua en poca estona; més de 20 mm en tan sols mitja hora. A més, algunes d’aquestes tempestes aniran acompanyades de calamarsa i cops de vent. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que afecta a moltes comarques de Barcelona i Girona. Amb l’arribada del vespre, però, l’activitat d’aquestes precipitacions minvarà i acabaran desapareixent abans de la mitjanit.

Demà començarem el cap de setmana amb més tranquil·litat. El sol serà el protagonista tots dos dies però, de nou, durant la tarda creixeran nuvolades i hi haurà ruixats i algunes tempestes al Pirineu, al Prepirineu i, més localment, en altres punts de la Catalunya Central i de l’interior de Girona.

Tot plegat, amb un ambient que continuarà càlid, més propi de finals de juny que no pas de les acaballes del mes de maig i en espera de més tempestes per començar la setmana que ve. Sembla que el juny té ganes de portar-nos més moviment meteorològic i una calor més moderada, com a mínim els primers dies.