Taps de suro, radiografies… Quins són els dubtes dels santfruitosencs a l’hora de reciclar?

134
Una veïna de Sant Fruitós recull un paquet amb bosses de ràfia.
Una veïna de Sant Fruitós recull un paquet amb bosses de ràfia.

Repartiment de bosses de ràfia

El repartiment de bosses de ràfia que l’Ajuntament de Sant Fruitós volia fer abans de l’estat d’alarma s’ha posat en marxa avui. En total, es repartiran 3.500 packs de tres bosses per separar el cartró, els envasos i el vidre. Només durant el matí, ja se n’han repartir més de 200.

Els veïns de Sant Fruitós que en vulguin aconseguir ho podran fer al Cobert de la Màquina de Batre dimecres 17, de 5 a 7 de la tarda i dijous de 10 a 12 del matí i de 5 a 7 de la tarda, o, d’altra banda, demà de 10 a 12 del matí al mercat de Torroella de Baix.

Quins dubtes tenen els santfruitosencs a l’hora de reciclar?

Durant la recollida de bosses, a més, es poden plantejar dubtes sobre el reciclatge i els que més han sortit involucren el plàstic. Per un costat, els tetrabricks són un dels residus que més dubtes generen. En aquest cas, van al plàstic. Al contrari de les càpsules de cafè, que també han sigut un dels principals dubtes dels santfruitosencs durant la primera jornada de repartiment. En aquest cas, les compostables poden anar a l’orgànica i les que no ho siguin s’han de tornar a la botiga o dur a la deixalleria perquè tenen parts de plàstic i part d’orgànica.

En aquesta línia, les persones encarregades del repartiment també s’han trobat que els hi han plantejat vàries vegades on van els taps de suro. S’han de reciclar a l’orgànica. Per últim, un altre dubte que han mostrat els santfruitosencs és on van les radiografies. En aquest cas, s’han de dur a la deixalleria.