Tallen la llum a un bloc de la PAHC a Manresa durant aquesta matinada

126
Membres de la PAHC davant l'ajuntament de Manresa FRANCESC GALINDO

Aquesta matina, concretament a les 7, dues furgonetes dels agents antiavalots dels ARRO de Mossos d’Esquadra i una tercera buida, s’han traslladat al carrer Bambylor de Manresa. Han tallat el subministrament elèctric d’un bloc on viuen sis famílies, amb dotze infants.

La indignació per part de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) no ha tardat en mobilitzar-se i en condemnar l’acció que han dut a terme operaris d’Endesa.

Per denunciar l’acció els activistes s’han concentrat davant l’Ajuntament on han reclamat el dret a tenir aigua, llum i sostre. Demanen una solució per part del govern municipal perquè, a hores d’ara, la família no pot ni menjar ni escalfar-se. Des de la PAHC han assegurat en roda de premsa que és inconcebible que el primer que hagin vist els infants aquest matí és el desplegament policial amb furgonetes i agents amb armes llargues. Des de la PAHC demanen responsabilitats per part de l’Ajuntament. Així en parla Lídia Soler a Ona Bages.

La plataforma ha explicat que Endesa ja havia intentat prèviament fer el tall i que l’Ajuntament n’està informat.

Endesa per la seva banda ha explicat que l’Ajuntament no té catalogades aquestes famílies com a vulnerables, amb la qual cosa no es poden acollir a la Llei de pobresa energètica.