Surt el Sol!

126

Avui finalment comencem la jornada veient el Sol després de nombrosos dies i setmanes amb jornades grises i protagonitzades per la contaminació i la pols en suspensió africana. Tot i això, amb les precipitacions d’ahir queden algunes boires a les valls i núvols baixos mig trencats. A més, fa més fred i cal abrigar-se una mica més que aquests dies.
Amb tot, ahir va ploure amb ganes a gran part de les comarques centrals, amb ruixats dispersos i més importants durant la tarda, on repassant registres d’acumulació de pluja destaquem els 15 l/m2 a la ciutat de Solsona i els 11 l/m2 a Monistrol de Montserrat.
Per tant, esperem que al llarg del matí els núvols vagin desapareixent. No obstant això, de cara a la tarda creixeran nuvolades tornant a deixar el cel tapat i es reactivaran alguns ruixats de caràcter feble i molt locals.

Demà farà més bonança i posem punt i final a la inestabilitat d’aquests últims dies. D’aquesta manera, tret d’algunes boires a les valls i fondalades a primera hora del matí, l’ambient serà totalment assolellat i sense quasi núvols al cel. Tanmateix, les temperatures seguiran fredes, arribant a glaçar a primera hora del matí a molts indrets del país i amb màximes al voltant dels 11 i 15ºC.

De cara als pròxims dies dijous continuarem amb una tendència similar a la de demà dimecres, amb un lleuger repunt de temperatures per tornar a baixar durant aquest proper divendres, amb el retorn d’alguns ruixats, sobretot a l’extrem nord del país.