Suport del ple sallentí als estudiants de la UAB represaliats al 2013

179
Ocupació UAB 2013

25 estudiants i 2 treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona van ser denunciats i imputats al 2013 per haver participat en l’ocupació d’espais del centre, que va durar un mes, i haver fet accions de protesta. Els estudiants demanaven, amb el suport majoritari del claustre, bonificacions pel transport públic i la no-expulsió immediata dels estudiants que no poguessin pagar les quotes. Les negociacions mai van fructificar i enlloc d’això la resposta de la UAB va ser judicial, amb aquestes 27 denúncies i posteriors imputacions, amb peticions del ministeri fiscal de penes d’entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen en total els 400.000€.

Amb aquests antecedents, la CUP Sallent va portar al ple d’aquest dimecres una moció de suport als 27 imputats, a la qual es van sumar tots els grups polítics. Parlen Èlia Torrescasana (CUP), Pilar Sala (ERC) i Jordina Moltó (PDC).

 

Al plenari també es va aprovar adjudicar dos dies comercials adicionals al diumenge d’enramades 18 juny i el diumenge del mercat de la ganga d’hivern del 5 de març, de cara al 2017. Dues dates elegides pels comerciants del poble per omplir els festius comercials estipualts pel Departament d’Empresa de la Generalitat.

Tot plegat en un ple que va ser una autèntica bassa d’oli, almenys pel què fa als punts de l’ordre del dia, que van ser votats a favor de forma unànime pels grups municipals. En un moment donat, Albert Junyent (CUP) i David Saldoni (PDC) en van fer broma al respecte.

 

Dimecres hi ha un nou ple, en aquest cas, extraordinari.