La Diputació de Barcelona ha resolt el segon paquet d’ajuts per tal de millorar la qualitat dels polígons d’activitat econòmica, i Sant Fruitós de Bages, juntament amb Barberà del Vallès ha aconseguit de nou una subvenció, en aquest cas de 268.000 euros. Els ajuts atorgats per la Diputació s’emmarquen en un pla de subvencions de concurrència competitiva, el Pla de Modernització de Polígons Industrials. L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ja s’hi va presentar en la primera edició, i ara de nou, ha rebut finançament.

La primera actuació que s’executa en aquesta nova fase consisteix en l’última part de l’adequació i millora de les instal·lacions del clavegueram al polígon de Sant Isidre, uns treballs ja previstos en l’Avanç del Pla Director de clavegueram. La segona proposta consisteix en el desplegament de sistemes de seguretat amb la implementació de càmeres de videovigilància i de control d’accés als polígons Riu d’Or, Casa Nova, Sant Isidre i La Bòbila. La tercera acció consisteix en el reasfaltament i la senyalització horitzontal dels carrers Aneto, Pica d’Estats i Ensija del polígon industrial de Sant Isidre. En total aquests actuacions suposen un cost total de 428.381€ que seran finançades en part amb 268.000€, un 62% del cost de l’actuació, l’import restant anirà a càrrec de l’Ajuntament.

El segon paquet d’ajuts del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona ha atorgat 15 milions d’euros a tota la demarcació repartits en 27 municipis. Sant Fruitós de Bages, juntament amb Barberà del Vallès, són els únics municipis que ja van rebre els ajuts en la primera edició i que enguany han tornat a estar inclosos en el Pla, segons l’ens santfruitosenc degut a la qualitat i seriositat de les propostes presentades. Amb aquesta nova convocatòria Sant Fruitós de Bages ha aconseguit finançament de la Diputació de Barcelona per valor de prop d’un milió d’euros en dos anys (940.000 €).

L’objectiu del Pla és millorar la qualitat dels polígons d’activitat econòmica finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.