SOS Racisme denuncia que els mossos acusats d’una agressió racista al Bages demanen fer la roda de reconeixement tapats

154
Pla general de la manifestació amb la gent amb un genoll a terra. Imatge del 15 de juny del 2020. (Horitzontal)

El Jutjat de Manresa ha fixat la roda per al 28 de gener. Segons l’entitat, que exerceix la defensa de Wubi, el jove agredit, la defensa dels agents ha recorregut la decisió al·legant que el noi va dir en la seva primera declaració que els agressors eren antiavalots que anaven amb un tapaboques i sense casc. Per tant, demana que els agents no s’hagin de sotmetre a la roda perquè entén que no els va poder veure.

SOS Racisme ha presentat un escrit d’impugnació al recurs reiterant, en canvi, que, durant la intervenció, “els agressors es van treure el tapaboques i que el denunciant sí que els va reconèixer. L’entitat titlla d’absurda la petició de la defensa dels Mossos i lamenta que es tracta, diu, d’una estratègia per endarrerir el procediment. En aquest sentit, recorda que des d’un bon començament “els agents s’han negat a col·laborar, acollint-se al seu dret a no declarar i recorrent algunes de les diligències practicades, al·legant errors processals”.

De fet, SOS Racisme explica que la defensa es va negar d’entrada a la roda de reconeixement i va interposar un recurs d’apel·lació davant de l’Audiència Provincial de Barcelona, que recentment l’ha desestimat. Ha estat el Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa qui ha assenyalat la data de la roda de reconeixement pel proper 28 de gener.

Recordem que l’agredit, el Wubi va poder enregistrar els mossos que el van agredir. A l’àudio es pot sentir com aquests el van insultar dient-li que no era humà, sinó un mico. A més, un mosso reconeixia obertament que era racista. Els fets es remunten al gener del 2019 a Sant Feliu Sassera quan el noi tenia 20 anys i sortia de casa seva, on s’estava fent un desnonament.