#SOMPUNTALS, la nova campanya de La Fumera de Sallent

158

Verd, vermell i blau són els colors que lideren La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, i que enguany busca enfortir, des de la base, el grup de persones que la fa possible. L’objectiu de la campanya #SOMPUNTALS, doncs, és consolidar una de les cites més populars del municipi a través de la col·laboració dels sallentins.

L’organització ha llançat un vídeo on es demanen puntals, les persones que construeixen la base de la festa, i finançament. I és que La Fumera se sustenta amb el treball voluntari dels veïns i col·lectius de Sallent que durant l’any i els dies de la festa hi posen el seu granet de sorra. Així, tal com explica una de les organitzadores, Bet Garcia, l’objectiu és crear una base econòmica sòlida que permeti, a La Fumera, seguir creixent, ja que es tracta d’una festa que viu de l’autogestió:

En aquests moments, la campanya es troba en la primera fase, on ja s’han recaptat gairebé 2.000 euros. L’objectiu, doncs, és econòmic, però també es vol aconseguir que els sallentins “apuntalin la festa”. Ho repassa el membre de La Fumera, Joan Trinidad:

Per fer-ho possible, La Fumera ha elaborat un vídeo que retrata gràficament la necessitat existent que hi ha perquè la gent es comprometi amb la festa, ja que, tal com explica el membre del col·lectiu, Guillem Cabra, és important conscienciar del cost que té construir una festa d’aquestes característiques:

En aquest sentit, les persones que vulguin col·laborar ho poden fer a través del formulari que hi ha a la seva pàgina web. Allà s’hi pot escriure la quantitat que es vol aportar.

Les migracions, l’eix central de La Fumera

Com és habitual, La Fumera és crítica amb l’entorn. És per això que aquest any l’eix temàtic són les migracions, així com la denúncia de les polítiques frontereres que hi ha actualment a Europa. Des de la festa, doncs, es vol reivindicar el dret que té tota persona a moure’s legalment pel món, i més quan ha hagut de fugir de la guerra.

Una festa cada any més consolidada

A trets generals, La Fumera consolida enguany l’aposta d’activitats de dia i de nit per a totes les edats, i els nous espais que va inaugurar l’any passat. Pel que fa a la música, al llarg d’aquesta edició la festa comptarà amb l’actuació de grups reconeguts del panorama musical català, així com d’artistes del municipi i la comarca. Serà música per a tots els gustos, ja que hi haurà des de jazz fins a hip hop, electrònica i música àrab. La Fumera se celebrarà del 6 a l’11 de setembre a Sallent.