Solsona modernitzarà les instal·lacions de la xarxa d’abastament d’aigua

83
Ple general de vianants caminant pel centre de Solsona. - Foto: ACN
Ple general de vianants caminant pel centre de Solsona. - Foto: ACN

L’objectiu és millorar la qualitat del servei i reduir les averies.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha adjudicat la redacció del Pla director de la xarxa d’aigua potable a l’empresa Socade Informàtica per un import de 16.800 euros. Un dels beneficis més importants de la proposta és que permetrà reduir les avaries i instal·lar més aixetes de pas a tot el municipi per tal que, en cas d’incidència, es redueixi al màxim l’afectació.

El projecte permetrà, a més, incorporar les dades a un sistema d’informació geogràfica. Això permet fer un modelat de la xarxa i calcular les pressions i cabals de tots els punts, a més de tenir-la senyalitzada. D’aquesta manera l’Ajuntament tindrà coneixement de com és la xarxa i en quin estat es troba en tot moment.

La proposta també fa més accessible el manteniment, fet que afavoreix el subministrament ininterromput a tot arreu i en qualsevol època de l’any. Alhora és actualitzable en cas de modificacions futures que podria requerir la xarxa d’acord amb les necessitats demogràfiques, industrials, econòmiques i mediambientals.

L’any 2003, Solsona ja es va dotar d’un Pla director de l’aigua, però en aquell cas era un projecte global de la xarxa en alta, el que vol dir que servia per planificar les actuacions que afecten les instal·lacions des de les captacions fins als dipòsits.