Sol i fred de tardor avançada

137

Avui toca abrigar-se bé perquè la temperatura ha baixat força, amb excepció d’on hagi bufat el vent del nord aquesta nit, on termòmetres no han pogut baixar tant. En aquest sentit, destaquem l’avís per ventades emès pel SMC al Solsonès i a la resta de comarques pirinenques. Amb tot, durant el matí tindrem intervals de núvols baixos i alts que cobriran una mica el cel, amb tendència a desaparèixer de cara al migdia i tarda. A més, arran de la notable baixada de temperatures d’avui divendres les màximes quedaran per sota els 13 i 14ºC a la majoria de localitats de la Catalunya central.

Demà dissabte continuarà bufant el vent als punts més elevats però anirà de baixa. Les temperatures també continuaran cap avall, tant les mínimes com les màximes. Per tant, al matí els termòmetres tocaran fons i es situaran pròxims als 0ºC, i al migdia difícilment podran superar els 10ºC de màxima. Tot i el fred acusat, la jornada serà de sol radiant i sense cap més complicació, amb excepció d’algunes boirines a les valls.

De cara als pròxims dies seguirem amb un ambient de tardor avançada i amb fred bastant abundant a tot el territori. Tanmateix, el sol i algunes boires seguiran sent protagonistes. La setmana que ve es presenta similar i amb temperatures que tornaran a remuntar lleugerament i progressivament. Per tant, pocs canvis.