Sol i calor a l’espera de canvis

76

Iniciem el dimarts amb sol i una temperatura matinal molt suau un dia més. Aquest cel assolellat continuarà durant aquest matí arreu de la Catalunya Central, a l’espera que a partir de la tarda i vespre vagin arribant núvols alts i mitgencs. En principi no esperem precipitacions enlloc. Pel que fa a la temperatura es mantindrà alta amb valors màxims que novament s’acostaran als 35ºC a molts punts. Per tant, ambient força càlid.

Demà dimecres, inestabilitat. Un embossament d’aire fred deixarà una jornada insegura i amb possibles precipitacions. De bon matí, cel força carregat amb nuvolositat entre variable i abundant, i amb els primers ruixats dispersos que durant les primeres hores seran d’intensitat més aviat feble. No es tracta d’un dia passat per aigua, però si de xàfecs intermitents localment amb certa intensitat que aniran descarregant en diferents franges horàries , més probables durant el migdia i tarda. En conjunt, es poden acumular al voltant de 5 mm, puntualment més a zones del Solsonès. Una aigua insuficient, però molt necessària per remullar el terreny tan sec que tenim. Amb tot, els termòmetres patiran un brusc descens i les màximes amb prou feines arribaran als 30ºC.

De cara als pròxims dies, tornar el sol i l’estabilitat. Obertura de grans clarianes a partir de dijous amb un anticicló que sembla que s’instal·larà. Amb tot, el mercuri pujarà, farà calor d’estiu, però força controlada, res d’extrems.