La Generalitat de Catalunya ha obert una consulta que ha de servir per determinar què s’ha de fer amb l’acumulació temporal de sal. Un material que prové del procés de producció de potassa de la mina de Súria.

El procés participatiu consta de la primera fase de la modificació del Pla Director Urbanístic de l’activitat minera al Bages. Aquest ha de facilitar la divulgació de continguts del document i fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions.

L’objectiu de la consulta és recollir els plantejaments de tots els actors implicats, així com identificar possibles alternatives viables a la implantació d’aquest dipòsit. També es posa sobre la taula valorar els possibles emplaçaments per tal de detectar i minimitzar l’impacte paisatgístic.

A la consulta hi poden participar les persones i entitats vinculades al territori i a l’activitat minera del Bages. Això inclou Súria, Sallent i Balsareny, poblacions afectades directament per la producció minera, així com també els municipis de Cardona, Callús, Manresa, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Talamanca, que es veuen afectats per les reserves de pas de les infraestructures d’aigua. Per fer-ho cal obrir el qüestionari que es troba al web participa.gencat.cat.

A l’abril de 2021, la Generalitat redactarà un document públic on es recullin tant les aportacions acceptades com les que no durant el procés participatiu.