Sant Fruitós de Bages ja ha fet efectiva l’adaptació de cinc semàfors del poble per a persones cegues, i ho ha fet mitjançant la tecnologia passblue. Aquests avisadors es van sol·licitar des del Consell Municipal d’Infants. La inversió que s’ha fet per a la seva instal·lació és de prop de 6.000 euros.
Marc Vila.

Aquests aparells faciliten i augmenten la mobilitat i la seguretat d’aquestes persones que amb el mètode Passblue, promocionat per la ONCE, permet l’activació via Bluetooth de les senyals acústiques. Cristian Marc Huerta és regidor d’Espai Públic, Activitats i Obres. “Vam estudiar un sistema patentat per ONCE que es diu passblue que evita que les persones invidents hagin de portar un mando i accionar-lo cada vegada que vulguin travessar en un semàfor. Ja els detecta automàticament i això els hi facilita molt les coses”.

Els semàfors en els quals s’ha implementat el sistema estan ubicats a la carretera de Vic amb el carrer Sallent, amb el carrer German Duran, amb el carrer Joan 23, amb l’avinguda Jaume Primer i entre el carrer Jaume Primer i el carrer Àngel Guimerà.

Aquests avisadors van ser sol·licitats pel Consell Municipal d’Infants. La inversió que es fa per a la seva instal·lació és d’uns 5.700 euros. La voluntat de l’Ajuntament és la de seguir adaptant més semàfors del poble.