S’inicia una prova pilot a Avinyó per tal d’aconseguir reduir el incendis forestals provocats per burilles

159

L’incendi de l’Alt Empordà de l’any 2012 va arrasar més de 10.000 hectàrees i va ser un dels més virulents dels últims anys. L’origen del foc va ser una burilla, la mateixa causa que, el 2017, va provocar els incendis de Sant Fruitós de Bages i Avinyó.

Per saber l’eficàcia de la mesura, els Agents Rurals van retirar divendres passat al matí totes les burilles que han trobat a la cuneta i, d’aquí a un any, tornaran a repassar la zona per tal d’esbrinar si funciona. Així ho va explicar el director general dels Agents Rurals, Marc Costa:

En els darrers anys, a la carretera B-431 d’Avinyó s’hi han registrat tres incendis forestals a causa del llançament de burilles. En total, tots tres han cremat 170,5 hectàrees. Un d’aquests focs es va produir al 2017, i només un any després, en aquest tram de 100 metres, els Agents Rurals van recollir 191 burilles.

Per aquest motiu, Avinyó ha estat el punt escollit per començar una prova pilot per reduir els incendis forestals provocats pel llançament de cigarretes. Una prova que, segons diu el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, és pionera a tot Europa.