Si la Candelera riu, el fred és ben viu

168

Avui la jornada serà de nou agradable encara què la temperatura mínima ha baixat i tocarà abrigar-se una mica més ara al matí. Al migdia, però, els valors del termòmetre tornaran a enfilar-se i es mouran entre els 15 i 18ºC. El cel estarà majoritàriament serè amb excepció d’algunes bandes de núvols alts que poden deixar el cel enteranyinat.
Avui dimarts 2 de febrer és el dia de la Candelera, i com bé diu la coneguda dita popular, “Si la candelera plora, l’hivern ja és fora”, i “Si la candelera riu, l’hivern és encara ben viu”. Per tant, avui riurà i sembla que l’hivern ens acompanyarà unes setmanes més, encara què de moment tot sembli indicar el contrari.

Dimecres el cel serè continuarà sent dominant, amb la repetició altre cop d’alguns núvols alts. De cara a la tarda, però, és probable que el cel quedi mig ennuvolat a la meitat sud-oest del territori. Les temperatures es mantindran similars, amb valors al migdia d’entre 15 i 18ºC també.

Els pròxims dies l’anticicló seguirà ferm i estacionari. Paral·lelament, les temperatures seguiran pujant al llarg de la setmana i és probable que s’assoleixin valors de fins a 21ºC en algun punt de la depressió central.

Fotografia de Johanna Shipper.