La setmana de Sant Jordi mobilitza Sallent

135

La setmana cultural dels últims anys aquest cop s’ha convertit en la Setmana de Sant Jordi. Si abans les entitats preparaven actes i activitats, aquest cop les escoles i les entitats que han volgut s’han sumat a la iniciativa i s’ha ampliat el ventall d’activitats. N’hi havia per totes les edats i per tots els gustos, i el cert és que totes han tingut molt bona rebuda.

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Sallent, Anna Fernández, ens ha explicat aquest canvi a la setmana de Sant Jordi i que se celebri en dissabte és una forma de viure’l en família. Escoltem-la.

El comerç de Sallent, a més, ha sortit al carrer per Sant Jordi. Els associats al CAS han preparat una setmana especial. Des del dilluns i fins el mateix dissabte, els veïns que han comprat a una botiga associada s’han endut un punt de llibre gratuït de Sant Jordi. Amb aquesta proposta es volia fomentar el comerç sallentí.

El primer acte de la setmana va ser dimarts, amb una conversa amb l’escriptor Ramon Soler a la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret. Dijous es va fer un “tast de lletres”, també a la Biblioteca, amb presentacions literàries.

La poetessa Montserrat Altarriba va presentar divendres el seu llibre Sallent, el Salt Lent del Temps amb escrits –acompanyats de pintures de Salvador Altarriba- sobre espais del municipi, com la festa de les Enramades i el poblat ibèric del Cogulló, entre d’altres. L’acte va comptar amb l’actuació del tenor Roger Padullés, una de les veus amb més projecció internacional del Bages, i la pianista repertorista Viviana Salisi. Padullés va cantar vuit peces intercalades en el recital. El sallentí ha trepitjat els escenaris de grans sales de Londres, França, Santiago de Chile, Amsterdam i Espanya, com ara el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Darrerament, ha participant en una gira mundial posant la veu de Tamino en l’adaptació de ‘La flauta màgica’, dirigida per Peter Brook.

El mateix dia i al mateix lloc hi va haver una cantada de Sant Jordi a càrrec dels alumnes de l’Escola Vedruna. I és que es tracta d’una jornada familiar on els fills i els pares gaudeixen de la diada catalana. Aquest any, com els altres, ha estat tot un éxit, ja que amb aquest petit gest es vol que els nens i nenes de les escoles sàpiguen el significat de la llegenda de Sant Jordi. A més, a part de cantar també s’actua, i es veu representada l’escena en que el cavaller mata el drag i seguidament s’acaba amb una catada de tots els alumnes junts.