Setmana primaveral

139

La jornada d’avui es presenta tranquil·la i sense canvis, on després d’un cap de setmana amb glaçades generalitzades a tot el territori, avui les repetim però són ja més locals i les mínimes comencen a recuperar-se.
Amb tot, dia assolellat acompanyat de bandes de núvols prims al cel, on al migdia la temperatura s’enfilarà de valent seguint la tendència del passat cap de setmana, amb valors màxims d’entre 14 i 18ºC.
A més, després de 3-4 dies de forta tramuntana a muntanya, avui tendirà a la baixa cap a finals del dia. En aquest sentit, segueix activat l’avís per vent a la comarca del Solsonès pel Servei Meteorològic de Catalunya, amb cops màxims de més de 90 km/h.

Dimarts la jornada serà similar, amb predomini del sol i el cel serè, però cap a la tarda augmentarà la nuvolositat a totes les comarques centrals. Tot i això, les temperatures al migdia seguiran sent agradables, si bé baixaran un grau i es mantindran entre els 12 i 17ºC. Tanmateix, les mínimes es mantindran semblants a les d’avui, amb glaçades ja més localitzades.

De cara als pròxims dies seguirem amb l’ambient assolellat com a protagonista, on sembla també que tornaran les boires a primera bora del matí. A més, les temperatures seguiran en ascens durant la resta de la setmana.
Per acabar, comentar que la primavera va començar oficialment el passat dissabte 20 de març a les 10:37h del matí. Durarà 92 dies i 18 dies i s’acabarà el 21 de juny. Recordem també que el proper diumenge 28 de març hi ha canvi d’hora a l’horari d’estiu, on haurem d’avançar 1 hora més els rellotges.