Setmana de temps canviant amb ruixats

148

Hem començat el juny amb algunes clarianes però, ràpidament, s’ha tapat i ja a mig matí, tot just acabat d’encetar el nou mes, s’han escapat els primers ruixats. Poc importants, això sí.

Aquest temps canviant és el que ens acompanyarà els pròxims dies, amb moltes estones de sol als matins però també amb nuvolades, ruixats i tempestes que seran més freqüents durant les tardes i els vespres. A curt termini, aquesta tarda s’esperen algunes tempestes fortes que, localment, podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra i fortes ventades. En aquest sentit, hi ha un avís d’intensitat de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya que afecta a totes les comarques de la Catalunya Central, a més de les del Pirineu, la Segarra, el Vallès Oriental i les de la demarcació de Girona.

Demà començarem el dia amb moltes clarianes però, de nou, entre el migdia i la tarda es reproduïran els xàfecs, localment forts i amb tempesta. Dimecres i dijous el més destacable serà el repunt de la temperatura, amb una calor més intensa, però de cara a finals de setmana sembla que els ruixats aniran a més i estarem sota els efectes d’una massa d’aire força fred que es despenjarà del nord d’Europa que farà que l’ambient sigui fresc per l’època, més propi de l’abril o de començaments de maig que no pas de juny.