Setmana assolellada i amb temperatures cada dia més altes

180

Hem passat un cap de setmana força inestable, sobretot diumenge. Les tempestes es van desplaçar de sud-oest a nord-est afectant especialment el sud del Bages, acumulant entre 15 i 20mm en observatoris com Castellbell i Monistrol de Montserrat. En d’altres punts de la comarca (al nord i a l’oest) no hi va arribar a ploure. Divendres també vàrem tenir un dia força tempestuós, amb pluges de 3 a 8 mm a molts punts de la comarca.

Esperem una tarda assolellada amb una mica de vent de ponent que girarà a sud-est entrada ja la tarda. Les temperatures màximes se situaran entre els 28 i els 31ºC en general, les nuvolades creixeran amb força cap a les comarques veïnes del Berguedà, Osona i el Moianès, allà els xàfecs són molt possibles a mitja tarda.  El Bages sembla que en quedaria al marge, però algun xàfec cap al nord-est a última hora de la tarda podria caure. Aquesta pròxima matinada la probabilitat d’alguna tempesta forta a la costa central és elevada.

De cara a demà dimarts la jornada serà assolellada amb vent de l’oest i sud-oest al matí i migdia (no massa fort, ràfegues de 25-35 kmh) i amb temperatures màximes semblants a les d’avui o una mica més altes. Aquesta tònica de temperatures a l’alça es mantindrà al llarg de la setmana amb calor intensa entre dijous i diumenge.

Foto: posta de sol amb raigs crepusculars divendres passat vistos des del Serrat de Castellnou