Aquesta setmana torna la inestabilitat, on des d’ahir diumenge ja notem canvis, més notables ahir a la tarda i de matinada per l’arribada d’una pertorbació que ens ha portat núvols, pluges i una refrescada general. Tanmateix, les precipitacions han estat de caràcter moderat o intens puntualment, però les acumulacions són baixes en conjunt.
Avui comencem el dia amb boires a la depressió central. A la resta, núvols excepte a muntanya on hi ha més clarianes. Amb tot, al llarg del matí aquests núvols tendiran a desfer-se i sortirà el Sol. Tot i això, de cara al migdia creixeran nuvolades de nou i descarregaran ruixats més probables al nord del Solsonès i Moianès, mentre que Bages arribarien al vespre i nit. Respecte a les temperatures, valors suaus i poc freds ara al matí. Al migdia sensació menys càlida, amb màximes d’entre 20 i 24ºC.

Demà dimarts la notícia principal serà la baixada de temperatures, on deixarem enrere l’ambient quasi estiuenc dels darrers dies per tornar a la primavera. Els núvols seran presents des de bon matí, però no descartem possibles clarianes. Al migdia i tarda, les pluges guanyaran terreny perquè podrà ploure, feblement, a tot el territori. Per tant, temperatura més freda al matí i al migdia, amb valors màxims de 16 i 20ºC.

De cara als pròxims dies, dimecres i dijous continuarem amb el temps mogut i amb temperatures més fresques arreu. Com vam comentar, no abandonem encara els abrics i els paraigües perquè seran necessaris.