Un any més, la Festa Alícia’t va portar l’alimentació sana i sostenible a Món Sant Benet. ‘Foodies’, adults i famílies s’hi van donar cita per aprendre tot gaudint amb la varietat de tallers programats pel cap de setmana, omplint-ne totes les places disponibles per dissabte, al voltant de 1.500.

Tallers com Apunta’t a fer empanades, Compro i Cuino en família o Cuina creativa i sostenible ja feia dies que estaven plens, així com les diferents Aules dels Sabors, l’espai lúdic i interactiu d’Alícia’t que permet descobrir i conèixer els projectes turístics i els productes agroalimentaris més singulars de la demarcació de Barcelona, que també van ocupar totes les seves places abans del cap de setmana.

La festa es consolida fent créixer i potenciant els seus dos grans eixos: un espai expositiu, que esdevé un gran aparador dels atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona, i un extens programa d’activitats que inclou tallers, demostracions de cuina, tastos i espectacles, entre altres propostes. Enguany, Alícia’t ha volgut potenciar i posar en valor el coneixement i experiència dels cuiners propis de la Fundació Alícia que dia rere dia treballen per desenvolupar projectes que apropen la cuina a tothom i milloren la qualitat de vida de les persones.

El diumenge es va explicar el projecte elaborat conjuntament entre l’Ajuntament de Sant Fruitós i la Fundació Alícia sobre l’estudi gastronòmic de la Festa de l’Arròs. En aquest acte es va fer un recorregut per la història de la recepta de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, des de l’edat mitjana i moderna fins a l’actualitat. Els assistents van poder descobrir com l’arròs ha anat guanyant presència en els nostres plats amb el pas del temps.

Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona. La iniciativa consolida Món Sant Benet com un centre de coneixement de referència internacional en alimentació.