Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Set empreses del sector turístic del Moianès aconsegueixen el distintiu Biosphere 2020

Aquest és un reconeixement impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç per destacar les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i de serveis. 

Un distintiu que ve marcat per un any on la pandèmia ha sigut la gran protagonista. Tot i això, han rebut el reconeixement quatre entitats privades i tres de públiques del Moianès. Una, per exemple, la trobem a Santa Maria d’Oló i el seu Ecomuseu situat a l’Espai Hemalosa. 

El lliurament dels distintius es va fer dilluns en el marc de la presentació pública de la campanya “El Moianès ve taaan de gust”, celebrada als Jardins del Monestir de Santa Maria de l’Estany. Una iniciativa pensada per donar suport als productes i restauradors de la comarca. A l’acte va participar la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, qui va felicitar les empreses i serveis turístics pel seu treball i “per ser més sostenibles des del punt de vista econòmic, ambiental i social”. 

El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere, que al Moianès gestiona el mateix Consell Comarcal, és un distintiu desenvolupat per la Diputació de Barcelona i  la Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Aquest reconeixement està obert a totes aquelles empreses privades i ens públiques que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

L’any 2020 es van distingir un total de 435 empreses, serveis i destinacions d’onze comarques de la província de Barcelona i 572 empreses s’han adherit per treballar-hi durant aquest 2021.