Set bagencs relaten la violència policial de l’1-O davant el Tribunal Suprem

172
Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

Entre els testimonis hi havia l’alcalde de Callús, Joan Badia, i el regidor de Sant Joan, Jordi Pesarrodona

El judici del Tribunal Suprem pel referèndum de l’u d’octubre ha tingut avui un to més bagenc que mai. Fins a set residents de la comarca han anat a Madrid per explicar al jutge Marchena la violència policial que va haver-hi aquell dia.

Tots ells han donat testimoni de com es va viure la jornada de votacions a diferents col·legis electorals de la comarca on van ser presents.

Entre aquests hi havia l’alcalde de Callús, Joan Badia, i el regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, que va ser agredit per la policia aquella dia i que ha assegurat que els cossos de seguretat van venir a l’escola Joncadella, on era ell, perquè li tenien guardada després que es fes viral la seva foto amb el nas vermell al costat d’un agent de pocs dies abans del referèndum.

També ha testificat  Magdalena Clarena, que va resultar ferida per les càrregues policials aquell dia, i els advocats Lluís Matamala, de Sant Joan, Jaume Pich, de Castellgalí, i Sílvia Cardona, que ha explicat què va passar a un col·legi electoral quan va intentar mediar amb la policia

Els interrogatoris en general han sigut breus però en alguns moments tensos, com quan el jutge ha fet callar l’advocat Lluís Matamala i l’ha advertit que no podia parlar en català ni fer peticions al tribunal.

També ha sigut molt tens l’interrogatori a  la filòsofa Marina Garcés. El jutge Marchena ha impedit en diverses ocasions les preguntes i respostes sensorials de Garcés sobre la jornada de l’1-O, tot i que l’advocat Benet Salelles ha advertit que amb els testimonis dels policies espanyols mai era així.