Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

S’estudia convertir la Ronda Safaja en un itinerari esportiu

Amb l’objectiu d’incentivar la mobilitat sostenible entre diferents nuclis de la població, l’Ajuntament de Sant Quirze Safaja va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona. El document analitza l’estat del recorregut i proposa un seguit d’actuacions de millora per promocionar-hi la pràctica esportiva de la població, principalment, per caminar, córrer i anar en bicicleta. 

Durant el procés d’elaboració de l’estudi es va determinar el nom de l’itinerari com a Ronda Safaja. Un recorregut circular, de pendent suau i que connecta fins a quatre nuclis de la població moianesa. El punt d’inici és la mateixa plaça de l’ajuntament i transcorre a través de camins forestals que connecten les urbanitzacions de Les Clotes, Els Pinars del Badó i El Pla del Badó, amb un recorregut total de gairebé 8 quilòmetres. L’itinerari també s’enllaça amb la pista poliesportiva i el camp de futbol de Sant Quirze Safaja.

L’estudi proposa actuacions de millora tant del paviment com dels passos d’aigua, així com també treballs per fer-lo més segur, senyalitzar l’itinerari i incloure elements de descans o ecocomptadors, entre d’altres.

A Sant Quirze Safaja existeix el grup Gent Activa, una agrupació de gent gran que organitza caminades de forma periòdica i que segueixen alguns trams de l’itinerari en qüestió. D’altra banda, el grup de caçadors, molt actiu també al municipi, acostuma a utilitzar part del camí per desplaçar-se a les àrees de caça. Aquestes millores suposarien un avanç per la pràctica d’aquestes agrupacions.