S’estrena un servei al Bages per protegir el col·lectiu de persones grans i prevenir maltractaments

128
Joves del SIAF de Sallent entrevistant una àvia de la residència Sant Berant FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT
Joves del SIAF de Sallent entrevistant una àvia de la residència Sant Berant FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT

El Consell Comarcal del Bages estrena el nou Servei Especialitzat d’Atenció a la Vellesa a través d’una prova pilot que pretén ajudar a garantir la protecció del col·lectiu de persones grans i prevenir situacions de maltractament. 

L’equip especialitzat, que forma part del Servei d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal, està format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat. A través d’aquesta prova pilot, inèdita encara a la comarca, es vol treballar per prevenir situacions de maltracte a les persones grans, oferir ajuda a professionals i institucions, i reduir els danys derivats d’aquestes situacions. 

L’equip atendrà situacions de maltractament o de sospita tant sigui física, psicològica, sexual, econòmica, d’abandonament, de negligència o de vulneració de drets. En paral·lel, s’oferirà formació als professionals que atenen a les persones grans, sigui de l’àmbit de la salut o social com cossos de seguretat. També es donarà continuïtat a les campanyes de sensibilització per promoure el bon tracte a la gent gran, com la campanya “Tracta’m Bé” que també es duu a terme a la comarca del Bages. 

La prova pilot per posar en funcionament aquest Equip d’Atenció a la Vellesa al territori s’ha desenvolupat durant el mes de setembre i està prevista al Pla d’Actuació de les Persones Grans del Bages. Finalment, per contactar amb aquest servei es pot fer a través de l’adreça seav@ccbages.cat.