Serveis Socials del Bages multiplica per cinc el nombre de famílies ateses entre els mesos de febrer i octubre

192
Les ajudes a les famílies de Serveis Socials del Bages es multipliquen per cinc a causa de la pandèmia. - Foto: CCB
Les ajudes a les famílies de Serveis Socials del Bages es multipliquen per cinc a causa de la pandèmia. - Foto: CCB

L’actual situació de pandèmia ha accentuat les dificultats econòmiques i socials que pateixen moltes famílies de la comarca. Així ho demostren les dades de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Bages. Per exemple, en matèria d’ajudes urgents, s’ha passat d’atendre a un centenar de famílies el mes de febrer a més de 500 el passat octubre.

Al mateix temps, més de 300 unitats familiars van ser ateses amb recursos per fer front a la pobresa energètica a l’octubre. I això no acaba aquí. L’Àrea de Serveis Socials també ha donat resposta a consultes relacionades amb ajudes a l’habitatge, el suport a l’hora de fer tràmits burocràtics per demanar el cobrament de prestacions, així com també l’atenció a persones vulnerables en situació de risc.

A més, la situació de pandèmia ha provocat un augment important de les gestions de Serveis Socials a través del telèfon. D’aquesta forma s’ha fet seguiment dels casos atesos i també s’ha donat resposta a les peticions i necessitats de la ciutadania. Tot i potenciar l’atenció telefònica, els Serveis Socials sempre han mantingut l’atenció presencial.

 

Pel que fa a les ajudes a les famílies a través del Banc d’aliments també han crescut de manera important durant tot l’any.

Durant el febrer, des de Serveis Socials es van atendre 383 unitats familiars en aquest àmbit i a l’octubre la xifra es va pràcticament doblar fins a les 752 famílies.

 

El creixement pel que fa al nombre de persones ateses amb el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) ha estat més moderat, tot i augmentar més d’un 25%. 

Coincidint amb les primeres setmanes de confinament al març i l’abril, el servei es va aturar com a mesura de prevenció. Per donar resposta als serveis d’atenció domiciliària municipals, es va impulsar un Servei d’Atenció Domiciliària gestionat des del propi Consell Comarcal del Bages que va cobrir les baixes i les necessitats que des dels pobles no es podien atendre.

 

En paral·lel, mentre les escoles restaven tancades per indicacions del Departament d’Educació, es van distribuir un total de 985 targetes moneder per a les famílies beneficiàries dels ajuts de menjador escolar.

Pel que fa a l’estiu, es van cobrir les necessitats alimentàries de més d’un centenar d’infants a través dels centres oberts de l’Àrea Bàsica dels Serveis Socials del Bages. Finalment, durant tota la primavera es va treballar conjuntament amb els centres educatius per garantir que cap infant es quedés enrere i tingués l’oportunitat de seguir el curs a distància.