Sergi Claret, campió d’Europa de parapent: “Aquest any aniré a la copa del món a França i al mundial a Macedònia”

237
Sergi Claret, campió d'Europa de parapent, en directe als micròfons de l'Esport i Punt
Sergi Claret, campió d'Europa de parapent, en directe als micròfons de l'Esport i Punt

Claret és internacional amb la selecció espanyola i forma part de l’equip Àger Aventura’t

El manresà Sergi Claret ens va acompanar a l’Esport i Punt d’Ona Bages i Ràdio Sant Fruitós, per parlar-nos de la seva gran afició i de l’esport amb el qual ha viscut més èxits, el parapent.

Sergi Claret, actual campió d’Europa de parapent amb la selecció espanyola: “En el món de la competició, es fa un recorregut mitjançant unes balises, normalment són d’un quilòmetre de radi i tu has d’entrar-hi. Normalment voles uns 70-100 quilòmetres i guanya el primer que acaba”.

Claret, que fa 8 anys que pràctica parapent i 6 que competeix, ens va explicar la majoria de tecnicismes que envolten el parapent, com les corrents d’aire.

“Aquest any aniré a la copa del món a França (competició per a clubs, en la qual Claret hi participa amb l’equip Àger Aventura’t). Allà l’equip intentarà disputar les primeres places. Es fan diverses copes del món durant l’any i al gener es fa la super final. Després també participaré al mundial a l’agost (competició per a seleccions), que enguany es fa a Macedònia”

El manresà també ens va explicar que un parapent té un preu mitjà de 3.000 euros i que pot oscil·lar entre els 40 km/h i els 120 km/h en funció del vent.

Recupera l’entrevista completa al següent reproductor: