Serenitat pels alumnes de Sant Fruitós el primer dia de les Proves d’Accés a la Universitat

201

39 estudiants de l’Institut Gerbert d’Aurillac han començat avui les Proves d’Accés a la Universitat. Vuit són alumnes de Batxibac i dos s’han examinat a Barcelona gràcies a les proves que es fan amb el Tribunal ordinari específic per estudiants amb Dislèxia, TDA, TDAH i altres trastorns de l’aprenentatge. Enguany, els alumnes amb algun trastorn de l’aprenentatge disposen de dues hores per cada examen.

Fins aquest dijous, els alumnes s’hauran d’examinar de cinc matèries obligatòries i de fins a tres assignatures específiques, que són voluntàries i serveixen per pujar nota. La colla de Sant Fruitós se suma així als més de 32.000 alumnes que s’examinen aquests dies.

Les proves han començat al matí amb català i castellà, amb “oracions subordinades molt llargues”, segons alguns alumnes. Els estudiants han destacat les preguntes sobre ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda, i ‘Bearn o la sala de les nines’, de Llorenç Villalonga, lectures obligatòries d’aquest curs. Concretament de castellà els alumnes de Sant Fruitós parlaven dels comentaris que han hagut de fer sobre el llibre ‘Las últimas tardes con Teresa’ i ‘Antologia poética’, que també han trobat una mica complicats. Tot i això, els del Gerbert d’Aurillac sortien satisfets dels exàmens i estaven prou tranquils i serens per encarar les específiques de la tarda i els que els queden pels pròxims dies. Hem parlat amb alguns d’ells després d’examinar-se de llengua catalana i castellana i aquestes han sigut les impressions del primer dia.

Els del Gerbert d’Aurillac han canviat d’espai i s’examinen a la UPC de Manresa, en lloc de Lacetània com l’any passat. La calor, també era tema de conversa, ja que en principi, no es podien entrar ampolles d’aigua, tot i que han permès ampolles sense les etiquetes. Així ho explica la coordinadora de Batxillerat, Anna Dueso.

Les PAU segueixen demà amb història, història de la filosofia, llengua estrangera, ciències de la terra, matemàtiques aplicades a les ciències socials, disseny, electrotècnia i història de l’art. L’últim dia tancaran la ronda d’exàmens les específiques de física, geografia, dibuix artístic, matemàtiques, grec, biologia, cultura audiovisual literatura catalana i tecnologia industrial.

Imatge amb alguns dels alumnes de Sant Fruitós després de l’examen de llengua catalana.