Serafí Vallecillos: “”El CLAM ha madurat i és hora de començar una nova etapa”

109
Cartell CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya
Cartell CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

El CLAM, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ha començat avui amb un programa i estructura farcits de novetats, que s’allargarà fins el proper 7 de maig. El primer canvi en el nom, que substitueix Navarcles per Catalunya. I no és un canvi arbitrari perquè enguany el CLAM ja no es celebra exclusivament a Navarcles sinó que compta amb dues noves seus, una de fixe a Manresa, a la Plana de l’Om; i una d’itinerant a Navàs, que variarà cada any per pobles de la Catalunya Central.

Unes seus que compten cadascuna amb la seva pròpia programació, que podeu consultar al web del CLAM. Enguany, a més, l’eix de l’esdeveniment gira entorn el concepte “Herois de la Salut”, en reconeixement a la tasca de tots aquells individus i entitats que sense ànim de lucre ajuden a alleugerir el dolor i el patiment d’altres persones arreu del món. Amb tot, l’epicentre del CLAM és el cinema social, i aquest any es mostraran fins a 40 pel·lícules del gènere, algunes d’elles estrenes a nivell mundial.

Serafí Vallecillos, director del CLAM, ha parlat de tot això i més en una entrevista a Ona Bages; on a ha repassat les principals estrenes que es podran veure, i la trajectòria, consolidació i futur d’aquest gran festival de cinema.