Serafí Vallecillos “Al CLAM incrementem pel·lícules no només en quantitat sinó també en qualitat”

166
Serafí Vallecillos, director del CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya
Serafí Vallecillos, director del CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

El director del CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya repassa a Ona Bages les principals novetats de l’edició d’enguany i les pel·lícules que s’hi podran veure, a dos dies de l’inici del festival

Queden dos dies perquè obri portes la 15a edició del CLAM: Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. Una edició que arriba de nou amb novetats després del salt qualitatiu de l’any passat amb el canvi de nom i la inclusió de Manresa com a seu fixe i una seu itinerant, entre d’altres.

El director del festival, Serafí Vallecillos, ha explicat a Ona Bages algunes de les pel·lícules que venen trepitjant fort i que es podran veure al CLAM, com Lucky, ‘Matar a dios’ o ‘Tijera o papel’. N’hi haurà, però, moltes més igual d’interessants. Fins a 50 pel·lícules de 20 països diferents, un augment del 20% respecte l’any passat que, segons Vallecillos “no només és en quantitat sinó també en qualitat. Estem molt satisfets del nivell de qualitat de les pel·lícules que podrem oferir”.

Un dels elements icònics del CLAM és el premi Pere Casaldàliga, que enguany entregarà Mònica Terribes al projecte ‘Vozes’. Un programa de caràcter social que ajuda a integrar a infants en risc d’exclusió social a través de la música.

Escolta l’entrevista completa amb Serafí Vallecillos: