Milers de persones enlairen 365 fanalets pels Jordis a la presó dels Lledoners

164
Milers de persones enlairen fanalets a Lledoners
Milers de persones enlairen fanalets a Lledoners

També es van enlairar fanalets i fer actes a d’altres municipis, com Santpedor, on se’n van fer voleiar 12 pels 12 mesos de presó dels Jordis

El cel de la presó dels Lledoners es va omplir ahir amb la llum dels 365 fanalets que milers de persones van desplegar en homenatge a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Tots dos fa just un any que van ser condemnats a presó. La gent va reivindicar la llibertat dels Jordis, i de la resta de presos polítics. L’acte va comptar amb els parlaments d’amics de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que van demanar a la gent que exigeixi unitat als polítics, i van dir que els Jordis han transmès el missatge que “sortiran de la presó amb dignitat o no sortiran”.

 

També va intervenir a l’acte l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, que va assegurar que als judicis no van a “defensar-se sinó a atacar” i que “l’autèntica partida es jugarà a Europa”.

 

A part d’ells van intervenir representants de l’ANC i Òmnium i van tocar els Músics per la Llibertat.

Actes a d’altres municipis

Altres municipis van retre ahir el seu particular homenatge a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Un d’ells és Santpedor, on un centenar de persones es van concentrar al vespre a la Plaça Gran i van enlairar dotze fanalets en record dels dotze mesos que l’ex president de l’ANC, Jordi Sánchez, i el president d’Òmniun, Jordi Cuixart, porten a presó.