Semàfors intel·ligents podrien solucionar parcialment el problema de les esperes a la sortida de Santpedor

759
Semàfor santpedor

El semàfor a la sortida de Santepdor en direcció Manresa per la carretera de Manresa, just davant del Clarel i el videoclub, s’ha convertit en una petita agonia per molts conductors que cada dia han de sortir del poble. L’espera abans el semàfor no es fiqui en verd és de un minut i 38 segons, per només 8 segons que dura en verd. Això provoca retencions i presses en els conductors. Des de la Policia Local, però, asseguren que poca cosa s’hi pot fer, perquè s’han de repartir dos minuts de pas de cotxes entre quatre semàfors, en diferents temps, i les càrregues de trànsit els obliguen a deixar just aquest semàfor com el de més espera. Ho explica el sergent cap de la policia Moisès Gimeno.

Gimeno sí que apunta, però, a una possible solució parcial del problema, que és la instal·lació de semàfors intel·ligents. Això sí, seria en funció dels pressupostos de l’any vinent.

Des de l’ajuntament recorden que, fa un temps, els dos semàfors de la carretera de Manresa, el d’entrada i el de sortida, es posaven verds al mateix temps i per tant hi havia més temps de pas, però que van haver de canviar-ho i alternar les fases en verd, reduint el temps de pas, perquè es produïen massa accidents. Ho explica l’alcalde, Xavier Codina.

Tant ajuntament com policia descarten fer una rotonda a l’encreuament per eliminar semàfors, no només pel cost que tindria sinó perquè no hi ha prou espai i els vehicles pesats, com els busos, no podrien circular-hi.