El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) una ordre segons en la que s‘eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l’interior amb certes condicions. Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. La lletra petita diu, però, que els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

A la Catalunya Central només hi ha dos municipis amb més de 5.000 habitants que els hi afecta aquesta nova mesura: Navàs i Moià. Per altra banda, la majora de poblacions que no superen els 5.000 habitants si que se’ls hi aplica la nova normativa, com per exemple a la comarca del Bages; Sant Salvador de Guardiola.

Aquesta és la llista de municipis del Bages i Solsonès que segueixen amb les franges horàries restrictives:

Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet. Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sallent,Navarcles, Súria, Artés i Solsona,

Finalment, a la comarca del moianès s’elimina el sistema de franges horàries en tots els municipis.

També es podran assistir als velatoris, com a molt 15 persones en espais tancats i 25 a l’aire lliure. També es podrà anar al temple si no es supera el 50% de l’aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l’aforament.

Bars i restaurants

Amb l’excepció de discoteques i locals d’oci nocturn, podran obrir per al consum interior. No s’haurà de superar el 40% d’aforament. El consum a l’interior haurà de fer-se en taules, preferentment amb reserva prèvia. No s’admetrà l’autoservei a la barra. Les taules hauran de guardar una distància de dos metres. Estarà permès l’encàrrec en el propi establiment de menjar i beure per emportar. Es podran oferir productes de lliure servei a través de plats individuals degudament preservats. El servei de terrassa es farà d’acord amb el previst en fase 1. A més, els ajuntaments podran autoritzar la celebració de mercats ambulants.