Ja són 11 els casos confirmats de coronavirus a l’escorxador d’Avinyó

261
Treballadores de Trip Avinyó S.A. - Foto:
Treballadores de Trip Avinyó S.A. - Foto: "D'Avinyó" El grup

El Departament de Salut ha confirmat 7 nous casos de covid-19 més dels 4 que va anunciar dimecres.

Els treballadors s’haurien contagiat fa uns quinze dies en una festa privada en un local de restauració de Manresa. Així ho expressa l’empresa agroalimentària que ha emès un comunicat considerant que el focus de contagi no es troba a les seves instal·lacions.

De moment, s’han fet proves als treballadors de les àrees afectades que són la triperia i el sacrifici d’animals, així com també als familiars i amistats de les persones que han donat positiu. En total s’han dut a terme un centenar de proves PCR.  

D’altra banda, dimecres a la tarda l’empresa va decidir fer cribatge a altres treballadors, malgrat no hi hagi relació directa ni contacte amb els treballadors que han donat positiu. En aquest cas, les proves estan pendents de resultat.

L’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, en declaracions a TV3 també apunta a que l’origen del brot no hauria estat al mateix escorxador sinó a una celebració a la capital del Bages. De fet, en la línia del que apunta l’empresa, Vilaseca té constància de que s’està seguint des de fa mesos un protocol de neteja i protecció molt estricte. En el comunicat de l’escorxador asseguren que han seguit en tot moment les mesures de seguretat com són dur la mascareta, mantenir les distàncies i una neteja i desinfecció constant de les instal·lacions. 

Des de la companyia expliquen que tan aviat com es van assabentar del primer cas, van activar el protocol establert i van aïllar les persones que més relació tenien amb la persona infectada. En saber-se més casos, l’empresa assegura que es van seguir ampliant les mesures d’aïllament