Selectivitat 2018 a Sant Fruitós: “Esperàvem que els exàmens de llengua fossin més difícils”

162

Arriba el moment més esperat i temut pels alumnes de 2n de batxillerat: avui han començat les Proves d’Accés a la Universitat 2018. Des d’avui i fins dijus, gairebé 34.000 nois i noies s’examinaran per la selectivitat.

Així, des de primera hora, els alumnes de l’INS Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages s’han trobat al Campus de l’UPC Manresa per a evocar tota la feina que han fet durant el curs als examen.

Les proves han començat avui, a les 9 del matí, amb llengua castellana i literatura. Les opcions feien escollir entre un text de Federico García Lorca -“La casa de Bernarda Alba”- o de Yuval Noah Hariri -“De animales a dioses”. Així, els alumnes que han escollit l’obra de Hariri, han fet un text argumentatiu sobre si existeix la “igualtat efectiva entre homes i dones a l’actualitat”.

A les 11 era el torn de llengua catalana i literatura com a segona matèria obligatòria. Els estudiants han hagut de respondre entre verdader o fals sobre l’obra ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà, i ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda.

Els alumnes del Gerbert d’Aurillac expliquen com ho han viscut:

A la tarda, en canvi, s’han examinat d’economia de l’empresa, història de la filosofia i química a les 14h, i analisi musical, dibuix tècnic i literatura castellana a les 16h. La novetat principal d’aquest any és que història de la filosofia deixa de ser obligatòria per a tots els alumnes i passa a formar part de la fase específica.

Les notes es podran consultar a partir del 27 de juny a través d’internet, data que començaran les sol·licituds de revisió d’examen.