Seguirem amb ambient molt càlid, possibilitat de tempesta demà a la tarda

127

Temperatures mínimes molt altes avui, la pols en suspensió, la massa d’aire càlida en alçada i la nuvolositat que ens ha afectat durant la matinada no han permès que baixés el mercuri. Alguns valors mínims d’avui: Sallent 21ºC, el Serrat de Castellnou, Sant Fruitós i Santpedor 22ºc, Manresa 23ºC.

Ahir vàrem viure un dia molt càlid, amb ventades que a la tarda van assolir ratxes de 40 a 60kmh (el Serrat de Castellnou 82kmh). Un vent de ponent acompanyat d’una brusca pujada del termòmetre. Alguns valors es van acostar als 38ºC o fins i tot els van superar com és el cas d’Artés, que va arribar als 39ºC. Finalment a la nit alguna llampegada llunyana es va poder veure cap al oest, acompanyada d’algunes gotes de fang.

Per avui esperem novament un dia molt càlid, però les màximes no s’enfilaran tant com ahir, i els valors màxims es situaran entre els 34 i els 36ºC. Continuarà l’ambient tèrbol de pols en suspensió. Possiblement de cara a demà el temps s’inestabilitzi força, i es pugui formar algun xàfec o tempesta de cara a la tarda. Ho seguirem, ja que seria una fantàstica notícia per conreus i boscos.

Foto: Ambient tèrbol de pols que segueix al cel, aquest matí des del Serrat de Castellnou